Grandløse Kirke er lukket i en periode

NOVEMBER 2023

For omtrent fire uger siden kunne vi melde godt nyt fra Grandløse Kirke – og indtil for nylig troede vi på, at vi kunne holde Allehelgen i kirken på søndag – men skimmelsvamp er ikke let at have med at gøre og der er desværre dukket nye udfordringer op.

 

Da rensningen af kirke og våbenhus var vel overstået, viste det sig nemlig nødvendigt at foretage nye prøver i kirken, da der formentlig er skimmelsvamp i gulvet under bænkene. Det skal naturligvis undersøges fyldestgørende – og derfor må vi vente endnu en gang. Og selvom vi ærgrer os, så gør vi det gerne, så kirken kan blive helt skimmelfri og dermed klar til brug igen.

 

I forbindelse med Allehelgen henviser vi til Allehelgengudstjenesten kl. 17.00 i Ågerup Kirke, hvor navnene på bisatte og begravede fra Grandløse Kirke i årets løb vil blive læst op.

 

 

OKTOBER 2023

Ovenpå lang tid med målinger, venten på resultater og indhentning af tilbud er ventetiden i dag ovre – for nu går det fremad.

 

I dag er rensningen af skimmelsvampen i kirken nemlig gået i gang – og det betyder, at vi ikke skal vente så længe, som vi har gjort, før vi igen kan have gudstjenester, arrangementer, kirkelige handlinger og en åben dør til kirken i Grandløse. Vi tør stadig ikke spå om et præcist tidspunkt, men vi tør godt tro på, at det nu nærmer sig.

 

Nyt følger – forhåbentlig snart

 

 

JULI 2023

Grandløse Kirke er fortsat lukket, da der er blevet konstateret skimmelsvamp. Vi er nu så langt, at vi har fået udarbejdet en fyldestgørende rapport, som mere præcist konstaterer, at skimmelsvampen primært er i våbenhuset, mens selve kirkerummet heldigvis ikke er så hårdt angrebet. Den viden gør, at vi nu kan gå videre med en målrettet indsats for at komme skimmelsvampen til livs. Det indebar i første omgang at få indhentet tilbud på rensning og rengøring. Disse tilbud foreligger nu og afventer en godkendelse. Denne del kan tage lidt længere tid grundet sommerferieafholdelse, men er højt prioriteret – og betyder, at vi langsomt men sikkert er på vej mod en åben Grandløse Kirke. Vi tør stadig ikke gætte på et tidsperspektiv, men glæder os over, at det trods alt hele tiden kommer tættere på.


Selvom kirken er lukket, er det stadig muligt at aflægge kirkegården et besøg på sommerens udflugter.

MAJ 2023

Vi er desværre i den triste situation, at der er konstateret skimmelsvamp i Grandløse Kirke. Det får selvfølgelig den betydning, at kirken i den kommende periode bliver lukket for både besøgende, kirkelige handlinger og gudstjenester. Der er givet besked til alle dem, som har kirkelige handlinger i Grandløse Kirke i den nærmeste fremtid. Vi ved dog på nuværende tidspunkt ikke, hvor længe det tager, før kirken er klar igen. Helt sikkert er det dog, at kirken skal være ordentlig renset og helt klar, før vi igen tager den i brug. Vi skal nok orientere, efterhånden som vi ved mere, ligesom vi nok skal sørge for at holde hjemmesidens kalender opdateret.

Foreløbig kan vi sige, at følgende gudstjenester rykkes fra Grandløse:

    • Søndag den 7. maj flyttes til Sdr. Asmindrup
    • Pinsedag den 28. maj flyttes til Ågerup Kirke

Find hele gudstjenestekalenderen HER